Skip to Main Content
 

 

Property Summary

Bedrooms2
Bathrooms
Square Footage2,860 ft²
Lot Size0.183 acres
Listing Number201702295
CoolingNone
ElectricPublic
GasNatural
HeatingNatural Gas
Waste WaterCity
Water SourceCity
Unique Eastside Haven with a Contemporary Aesthetic
$1,650,000

The Southwest façade belies a contemporary aesthetic within this singular enclave, a stroll from Canyon Road and the Plaza. High walls, punctuated by classic gates, enclose the distinctive landscape. Reimagined by current artist/designer owner with architect John Midyette, this vintage property now embodies a contemporary flow. The living room, library, dining room, and kitchen radiate from the entrance gallery. Beyond are a double office and the master suite which accesses a secluded portal. The guest suite is located off the reverse side of the core. A huge sun room serves as an art studio, exercise area, and TV lounge. With doors to north and south garden areas, the space suits myriad purposes.

Completed in 2010, the contemporary environment is punctuated by selectively restored vintage vignettes. Japanese floor tiles create a visual flow throughout. Convenience and abundant storage were well considered in developing the distinctive aesthetic. Evident everywhere, respect for design integrity was integral to the creative process.

Mature trees enhance the private grounds that otherwise have been completely reconfigured and developed into unique areas. Gravel surfaces access sculptures, a rock installation, and various seating configurations: The largest flows around a notable stacked slab table; another is focused on a fire pit/table. The regal maple tree shades a special space. A sheltered portal provides dining, lounging, and storage areas.

Attachments

The attachments page lets you download documents, advertisements, additional diagrams and more.

Property Explorer

Use the explorer below to get detailed information about every part of the property. Select an area from the list on the left to see a description, pictures, tours, diagrams, and features. If you have any questions, please don't hesitate to contact us.

Rear Patio

The Sunroom directly accesses the tree-sheltered area that opens to an integral banco space and custom fire pit. A configuration of small nichos references traditional design.


---